Lessen

  

Kidsdance:

Kidsdance is voor jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar. Kidsdance is een combinatie van bewegen op muziek, ballet en leuke dansspellen, gerelateerd aan het bewegen!

Vanuit deze les kunnen de kinderen later doorstromen naar verschillende dansrichtingen. We gebruiken verschillende soorten muziek, zodat de kinderen ook een goed gevoel voor ritme ontwikkelen.

 

Jazz:

Jazz is vanaf 8 jaar. Dit is een vrije manier van dansen die qua struktuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen van Jazz zijn veel losser. Er wordt gewerkt aan houding, het dansgevoel en de muzikaliteit van het kind. Tegelijkertijd wordt ook de fantasie van het kind gestimuleerd en tot uiting gebracht. 

Ook wordt er gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met sumiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkast en bekken (heup).

  

Pilates:

De les bestaat uit een serie uitgebalanceerde oefeningen op de mat waarbij gewerkt wordt vanuit het lichaamscentrum, het powerhouse ( buik, onderrug, bil- en dijbeenspieren), welke worden ondersteund d.m.v. het juiste ademhalingspatroon.

Er wordt gewerkt volgens de principes van J. Pilates: concentratie, centrering, controle, ademhaling, flow en precisie. Hierdoor wordt een totale body, mind en spirit workout aangeboden.

 

Bodyshape:

De ideale les om de lichaamshouding, souplesse en balans te verbeteren.

Het accent ligt op billen, benen, buik en bovenlichaam. Er wordt functioneel getraind met gecombineerde oefeningen uit pilates, yoga en krachttraining.

Hierbij is er veel aandacht voor de individuele deelnemer, iedereen kan op niveau meedoen.