Lessen

  

Jazz:

Jazz is vanaf 8 jaar. Dit is een vrije manier van dansen die qua struktuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen van zijn Jazz veel losser. Er wordt gewerkt aan houding, het dansgevoel en de muzikaliteit van het kind. Tegelijkertijd wordt ook de fantasie van het kind gestimuleerd en tot uiting gebracht. 

Ook wordt er gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met sumiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkast en bekken (heup).

  

Pilates:

De les bestaat uit een serie uitgebalanceerde oefeningen op de mat waarbij gewerkt wordt vanuit het lichaamscentrum, het powerhouse ( buik, onderrug, bil- en dijbeenspieren), welke worden ondersteund d.m.v. het juiste ademhalingspatroon.

Er wordt gewerkt volgens de principes van J. Pilates: concentratie, centrering, controle, ademhaling, flow en precisie. Hierdoor wordt een totale body, mind en spirit workout aangeboden.

 

Aerobic/Aeroshape: 

In deze les kunnen dames op leuke, hippe muziek hun lichaam trainen. Er worden in deze les bijna alle spiergroepen aangesproken n.l. de 4 B´s ( Benen, Billen, Borst- en Buikspieren).

 

Step-Aerobic:

Op de maat van de muziek stappen we op en af een step (opstapbankje). Hierdoor worden je beenspieren versterkt.