Lessen

  

KIDSDANCE:

Kidsdance is voor jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar. Kidsdance is een combinatie van bewegen op muziek, ballet en leuke dansspellen, gerelateerd aan het bewegen!

Vanuit deze les kunnen de kinderen later doorstromen naar verschillende dansrichtingen. We gebruiken verschillende soorten muziek, zodat de kinderen ook een goed gevoel voor ritme ontwikkelen.

 

JAZZ:

Jazz is vanaf 8 jaar. Dit is een vrije manier van dansen die qua struktuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen van Jazz zijn veel losser. Er wordt gewerkt aan houding, het dansgevoel en de muzikaliteit van het kind. Tegelijkertijd wordt ook de fantasie van het kind gestimuleerd en tot uiting gebracht. 

Ook wordt er gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met sumiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkast en bekken (heup).

 

ZUMBA:

Zumba is een vetverbrandende, spierverstevigende dans workout die is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse dansstijlen, met een hoog fun gehalte. De les bestaat uit een warming up, gevolgd door een aantal verschillende dansjes en wordt afgesloten met een cooling down. Door de aanstekelijke muziek is elke les weer een feestje! 

 

PILATES:

Een pilates training bestaat uit een unieke serie oefeningen op de mat, welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit, waarbij ademhaling en concentratie op lichaam en geest het uitgangspunt zijn.
In deze les werk je vanuit je CORE (lichaamscentrum). In de pilates noemen we dit het POWERHOUSE.
Staand, zittende en liggende houdingen volgen elkaar op. Iedereen kan op zijn eigen tempo en niveau meedoen. Een sterke Core zorgt voor minder klachten aan nek, schouders, rug, liezen, hamstring, knieën en enkels. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom!

 

CORE en STABILITYTRAINING:
Je CORE bestaat uit 29 spieren van schouders tot billen, die als het ware het "corset" van je lichaam vormen. Een sterke Core zorgt voor minder klachten aan nek, schouders, rug, liezen, hamstring, knieën en enkels. In deze uitdagende les van 1 uur werken we met muziek.
Ook deze les is geschikt voor mannen en vrouwen!
Deze les is op dinsdagavond van 18:45 tot 19:45 uur.